!!! DOVOLENÁ - objednávky odesíláme po 14.5. !!!

Vývoj libovolné kauzy na českém internetu

Inža nemá Instagram, takže když mu občas líčím, co se zrovna řeší v tom našem českém rybníčku, moc se nechytá. Aby se mu v tom lépe orientovalo, vytvořila jsem vysvětlující legendu, respektive univerzální harmonogram vývoje libovolné kauzy na českém internetu. Někdo mi tam chybí? Dejte mi vědět na Instagramu!

Vývoj libovolné kauzy na českém internetu:

  1. TMBK udělá koláž, díky čemuž většina národa zjistí, že se vůbec něco děje. (Ani ne tak z grafiky, ale díky prvnímu komentáři „můžete mi někdo vysvětlit, o co jde?“, pod kterým někdo vysvětlí, o co jde.)

  2. Nikol Leitgeb natočí lehce sarkastické selfie video končící slovy „nevim, no, fakt nevim, třeba mi to někdo vysvětlíte...“

  3. Nela Slováková tři lidi urazí a jednoho veřejně poníží.

  4. Agáta Hanychová nasdílí neořezaný screenshot titulky z bulváru s komentářem „no koment“.

  5. Petr Ludwig na všech sociálních sítích prohlásí, že přece bylo úplně jasné, že se tohle stane, takže jenom ignoranti, kteří neumí pracovat s daty, jsou překvapení.

  6. Pokáč vydá rychlovku.

  7. Leoš Mareš nabídne aktérům kauzy volné vstupenky na nejbližší koncert v O2 areně. Pod tímto příspěvkem nechá povolenou možnost přidávat komentáře celých dvacet minut.

  8. Filip Vaněk je pohoršen, že je účastníkům kauzy věnováno tolik pozornosti, i když jsou úplně strašně oblečení a nikdo z nich nemá birkinku.

  9. Kazma mlčí, protože v tom nemá prsty a uvědomuje si, že se už pěkně dlouho nepodílel na ničem, co by stálo za řeč.

  10. Natálie Kočendová vysvětlí, že jsme to všichni špatně pochopili. Ve skutečnosti se totiž nejedná o žádnou kauzu – kauza je akorát zkratka slova kauzalita a tu má v životě přece každý, hlupáčkové.

  11. Kovy natočí video, ve kterém se pokusí dokázat, že za kauzou stojí boss Babiš.

  12. Babiš připomene, že za jeho vlády se takové kauzy neděly. On nechce kauzu, chce mír.

  13. Markéta Lukášková na četná přání posluchačů připraví epizodu podcastu mapující celý vývoj události od Mezopotámie dodnes.

  14. Radka Třeštíková si v popisku pod fotkou nápadně vykukující bradavky postěžuje, že už odmítá číst o celé této kauze, kterou hluboce pohrdá, a demonstrativně si na tři dny smaže Instagram.

  15. Veronika Žilková naplánuje cvičeníčko na počest všech, kteří to tento týden díky své kauze dotáhli do více titulků než ona.

  16. Filip Titlbach neutuchá v boji za právo na kauzu pro všechny.

  17. Tady_tali se sledujících zeptá, jestli vědí, jak se říká hrobce, ve které budou všichni účastníci kauzy jednou pohřbeni? (No přece kauzoleum!)

  18. Jsemvobraze dá kauzu do kontextu současného dění a pokusí se vysvětlit, co to pro Česko znamená do budoucna. V komentářové sekci se sejde celá škála názorů na věc, po jejichž prostudování se čtenář ocitne opět na začátku a neví, co si o tom všem teda myslet.

  19. Marketa_kuca slíbí rozebrat bulvární pozadí kauzy v živáku, který ale bude až příští středu, protože teď nestíhá.

  20. Luciezel natočí reel odhalující patriarchátem potlačovanou pravdu, že kauzu mají na svědomí muži.

  21. Holkazmoravy se ke kauze vyjadřovat nebude, protože její videa mají mozek. Navíc teď čte novou fantasy ságu, od které se nemůže odtrhnout.

  22. Kristynakohout prohlásí, že dneska už vůbec není cool mít kauzu, ale mít kozu. Jednu umístí hned na příští cover Vidlí.

  23. Eliška Remešová všechny uklidní, že jestli jsou celou situací už unavení a odmítají konzumovat další informace na její téma, je to naprosto v pořádku. Na závěr dodá několik komunikačních tipů, díky jejichž dodržování se v budoucnu vzniku podobné kauzy předejde.

  24. Jsem_vevztahu horko těžko vytvoří analogii kauzy a svého vztahu, aby se aspoň částečně svezla na vlně popularity. Zároveň se pokusí prodat pár kalendářů na právě probíhající rok, i když už je srpen.

  25. Inžu přepadne chvilková touha po založení Instagramu, protože vůbec nerozumí tomu, jaká kauza teď hýbe světem jeho ženy. Pak si ale uvědomí, že když někdo sjíždí sociální sítě, nemá to nic společnýho s jízdou na kole, takže od původního záměru opět upustí.

Hashtag

Baví vás to? Mrkněte na merch, nebo mě pozvěte na dvojku, aby to dál bavilo i mě. :-)

Zpět do obchodu